Motocross of Nations
Pokaż wszystkie

Oficjalne oświadczenie – XXVIII Grand Prix Niepodległości Sochaczew

Grand Prix Niepodległości

Grand Prix Niepodległości to impreza, która tradycyjnie kończy sezon motocrossowy w Polsce. Co roku 11 listopada do Sochaczewa przyjeżdżali najlepsi zawodnicy chcący rywalizować w tych zawodach. Niestety w tym roku zmianie ulegnie miejsce rozgrywania zawodów. Przeczytajcie wydane w związku z tym oświadczenie SKM Szarak Sochaczew – organizatora imprezy.

Grand Prix Niepodległości

W związku z niedotrzymaniem słowa i oszukaniem Sochaczewskiego Klubu Motorowego „Szarak” przez Pana Krzysztofa Pawlika kierownika firmy STRABAG odpowiedzialnego za inwestycję wzmocnienia skarpy cmentarza parafialnego w Sochaczewie i nie usunięcie baraków i sprzętu budowlanego z linii startowej toru motocrossowego w Sochaczewie oraz ograniczeniu się Urzędu Miasta do zadania pisemnego pytania firmie STRABAG o możliwość przeprowadzenia zawodów motocrossowych przez SKM „Szarak” (odpowiedź z góry znana – odmowna) zawody motocrossowe XXVIII Grand Prix Niepodległości im. Władysława Dudzińskiego 11.11.2016 na torze Podzamcze w Sochaczewie w tym roku nie odbędą się.

Jednocześnie SKM „Szarak” informuje, że 28 letnia tradycja tych zawodów nie zostanie przerwana przez niekompetencje kilku osób i firmy STRABAG. Oficjalnie informujemy, że tradycja GP Niepodległości będzie kontynuowana, zawody motocrossowe XXVIII Grand Prix Niepodległości im. Władysława Dudzińskiego w tym roku odbędzie się na jednym z najlepszych torów w Polsce, w Ostrowcu Świętokrzyskim 11.11.2016, za co dziękujemy Panu Tomaszowi Kosiak i jego kolegom z klubu. Będziemy informować o dalszym rozwoju wydarzeń, a już dziś zapraszamy wszystkich zawodników i kibiców 11.11.2016 na zawody XXVIII GP Niepodległości do Ostrowca Świętokrzyskiego. Kopie pism Urzędu Miasta i firmy STRABAG w załączniku.
Zarząd SKM „Szarak”

facebook youtube